Etusivu / Videot ja blogi / Minun Omapihlajani
Blogikirjoituksia
31.7.2017

Minun Omapihlajani

Anne.jpg

Oli vuosi 2002 ja olin juuri palannut takaisin Suomeen Arabiemiraateista, jossa työskentelin sairaanhoitajana neljän vuoden ajan. Luin Aamulehdestä Pihlajalinna-nimisestä yksityisestä lääkäriasemasta, jonka lääkäri nimeltä Mikko Wirén oli perustanut. Mietin miten mukavalta se kuulostikaan, ja ajattelin, että olisipa ihanaa työskennellä siellä. Tuolloin en vielä tiennyt, että haaveeni toteutuisi. Vanha sanonta "varo, mitä toivot, sen vielä saat", piti paikkansa.

Mielenkiintoinen säväys alkutaipaleelleni Pihlajalinnassa on myös se, kun tulin suoraan häistäni Pihlajalinnaan työhaastatteluun ja sille tielle jäin... molempien suurien ratkaisujen suhteen.

Omapihlaja-terveysasemalla oli alkuvuosina viisi työparia. Asiakasmäärät olivat alkuun myös pienempiä. Työtoverit ovat olleet aina mukavia ja yhteinen tekemisen meininki on ohjannut Omapihlajaa eteenpäin.

Alkuun Omapihlaja-terveysasema oli Kehräsaaren 3. kerroksessa yhdessä yksityisen lääkäriaseman kanssa. Vuonna 2012 muutimme 4. kerrokseen, jossa meille oli ihan omat tilat - oma Omapihlaja! Muuttopäiväkin on jäänyt mieleeni mukavana muistona: hoidimme asiakkaita, välillä söimme pizzaa ja kannoimme itse kevyet tavarat uutsiin tiloihin muuttofirman hoitaessa isommat huonekalut.

Pikkuhiljaa toimintamme alkoi laajeta tilamme alkoivat käydä ahtaaksi alati laajenevalle henkilökunnalle ja lisääntyvälle asiakasmäärälle. Niinpä marraskuussa 2016, kun yksityinen lääkäriasema muutti 3.kerroksesta Koskikeskukseen, meille vapautui 3. kerroksesta isommat tilat — ja taas muutimme yhtenä suurena perheenä laatikoita ja pikkunyssyköitä kantaen omiin uusiin työhuoneisiimme asiakastyön ohessa.

Huonejako tehtiin arpomalla, kuitenkin niin, että lääkäri-hoitajatyöparit ovat vierekkäisissä huoneissa. Minulla ja työparilääkärilläni Unna Leinosella kävi arvonnassa tuuri, ja saimme työhuoneet mahtavilla Pyhäjärven maisemilla Ratinan suvantoon päin. Täytyy sanoa, että on ilo työskennellä paraatipaikalla rakkaassa kotikaupungissa Tampereella.

Seitsemän vuoden työskentelyn aikana minulla on ollut neljä eri työparilääkäriä ja kaikki ovat olleet todella ammattitaitoisia ja yhteistyö on sujunut moitteettomasti. Potilastyö on kokonaisvaltaista, joustavaa ja antoisaa.

Seitsemässä vuodessa myös monet asiakkaat ovat tulleet tutuiksi ja omahoitajuus Omapihlajassa on minulle suuri kunnia.

On hienoa, kun saa tehdä työtä, mistä pitää. Kiitollisuus siitä, että saa kehittää omaa ammattitaitoaan ja silti säilyttää oman persoonallisen työtavan, on nykypäivänä mahtavaa.


Anne Karppinen

Takaisin