Etusivu / Videot ja blogi / Työparityöskentely Omapihlaja-terveysasemalla
Blogikirjoituksia
26.6.2017

Työparityöskentely Omapihlaja-terveysasemalla

Hanna_Repo_selfie.jpg

Omapihlaja-terveysasemat ovat tehneet pioneerityötä työparityöskentelyn kehittämisessä ja toteuttamisessa, eikä turhaan; työparityöskentely on varmasti antoisin ja hedelmällisin tapa työskennellä terveysasemalla.

Työskentely työparimallin mukaisesti palvelee sekä asiakasta että henkilökuntaa, koska esimerkiksi konsultaatiot onnistuvat vaivattomasti ja matalalla kynnyksellä. Tämä tarkoittaa konkreettisestikin sitä, että työparien huoneiden välillä on ovi (ja se kuuluisa matala kynnys!), johon voi aina koputtaa ja kysyä apua/neuvoa. Työparityöskentely lisää myös joustavuutta asiakkaiden hoidon suhteen, koska sen ansiosta työparit voivat hoitaa potilasta mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, joustavasti ja nopeasti molempien ammattiryhmien osaamista hyödyntäen.

Asiakkaan hoidossa työparityöskentely konkretisoituu monella eri tavalla. Oma työpari on tuttu, pysyvä ja erittäin sitoutunut asiakkaan hoitamiseen ja keskinäiseen yhteistyöhön. Työparityöskentely mahdollistaa myös sen, että asiakkaan asia saadaan useinkin hoidettua omahoitajan vastaanotolla, eikä lääkärin vastaanotolle tarvitse välttämättä edes varata aikaa. Tutun työparin kanssa on helppo asioida, kun voi luottaa siihen, että asiat hoituvat.

Minulle henkilökohtaisesti työparityöskentely merkitsee sitä, että voin aina luottaa työparini ammattitaitoon ja tukeen. Kun koputan lääkärin oveen, tiedän, että vastassa ovat ystävälliset kasvot ja 100 %:n luotto minuun ja arviointikykyyni. Minun ei tarvitse koskaan pelätä hoitajana, että ammattitaitoani kyseenalaistetaan, tai minut jätetään yksin tekemään lääkärin ammattitaitoa vaativia päätöksiä.

Olen seitsemän Omapihlaja-vuoteni aikana ollut äärimmäisen onnekas saadessani työpareikseni huipputyyppejä ja rautaisia ammattilaisia, joiden työskentelyssä on näkynyt kunnioitus ja ymmärrys hoitajan työtä kohtaan. Nimittäin nehän ovat juuri työparityöskentelyn kulmakiviä; kunnioitus, luottamus ja ymmärrys toisen työtä kohtaan.

Hanna Repo

Takaisin