Etusivu / Ajankohtaista Omapihlajassa

Influenssarokotukset

 

Omapihlaja terveysasemilla käynnistyvät influenssarokotukset ma 9.10. Erikseen pidettävä rokotuskampanjapäivä on 18.11 klo 8:00-15:00.

Omapihlajassa annettaviin influenssa- ja pneumokokkirokotuksiin varataan aika etukäteen joko verkossa tai soittamalla terveysasemalle arkisin klo 9:00-15:00.

Omapihlaja Kehräsaari p. 03 4551 123 ja Omapihlaja Hervanta p. 03-4551 183. Verkkoajanvaraukseen pääset täältä.

Jos verkkoajanvaraus ei onnistu, olettehan yhteydessä terveysasemalle. Verkkoajavaraus on mahdollista asiakkaillemme, joilla on merkittynä omahoitaja potilastietoihin.

 

Rokotuskampanjapäivänä 18.11 klo 8:00-15:00 rokotamme molemmilla Omapihlaja terveysasemilla oman alueemme asiakkaita ilman ajanvarausta. Tervetuloa!!

Riskiryhmiin kuuluvat voivat saada rokotuksen myös muiden vastaanottokäyntien yhteydessä. Jos olette varanneet ajan hoitajalle muissa asioissa, erillistä rokotusaikaa ei tarvitse varata.

 

Rokotustoimenpide on kaikille maksuton, mutta itse rokote on maksuton vain alla mainituille ryhmille. Jos et kuulu mainittuihin ryhmiin, ota influenssarokotereseptin saamiseksi yhteyttä Omapihlajaan, käy ostamassa rokote apteekista ja tule sitten rokotettavaksi.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • raskaana olevat naiset
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • kaikki 6 - 35 kuukauden ikäiset lapset
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

 

 

Aikuisille rokote voidaan pistää omalla terveysasemalla tai työterveydenhuollossa. Lapsille ja nuorille rokote pistetään neuvoloissa ja koulu- tai opiskeluterveydenhuollon toimipisteissä.

Pneumokokkirokotteen haluavat ostavat rokotteen itse apteekista, mutta se pistetään maksutta influenssarokotuksen yhteydessä. Rokotteen hankkimiseen tarvitaan resepti, jonka saa soittamalla Omapihlajaan tai tekemällä pneumokokki reseptipyynnön sähköisesti Tampereen kaupungin terveyspalvelujen asiointiportaalissa >

Lisätietoja Tampereen kaupungin sivuilta >

 

Pihlajalinnan asemat Tampereen terveyskeskusvertailun kärjessä

Pihlajalinna-konsernin Omapihlaja-terveysasemat sijoittuivat kärkeen Tampereen kaupungin tekemässä kilpailukykyselvityksessä. Ykkössijalle sijoittui Omapihlaja Kehräsaari ja toiseksi Omapihlaja Hervanta.


Selvityksessä otettiin huomioon laatu, jonotusaika ja terveysaseman vaihtosuhde. Omapihlaja Kehräsaari oli paras sekä laadussa että jonotusajan lyhyydessä. Omapihlaja Hervanta taas oli ykkössijalla vaihtosuhteessa. Vaihtosuhde tarkoittaa terveysasemalle tulleiden ja sieltä lähteneiden terveysaseman vaihtajien suhdetta suhteutettuna aseman vastuuväestöön.

”Kehitämme määrätietoisesti toimintatapojamme tehokkaammaksi ja arvioimme jatkuvasti omaa työtämme”, kertoo Omapihlajan vastaava lääkäri Pertti Asikainen Omapihlajien menestyksen syistä. ”Ajattelemme toimintaamme asiakkaan eli kuvitteellisen ’Maijan’ näkökulmasta. Kysymme usein, mitä Maija tästä ajattelisi. Kun saamme terveysaseman arjen sujumaan, meillä on energiaa ja resursseja palvella asiakkaita silloin, kun he apua tarvitsevat.”

Asikainen kiittää myös Tampereen kaupunkia yhteistyöstä. ”Meillä on aina ollut hyvä vuoropuhelu kaupungin kanssa.”

Pihlajalinnan perustajan ja hallituksen puheenjohtajan Mikko Wirénin mielestä vertailu antaa hyvän esimerkin siitä, mihin valinnanvapaus parhaimmillaan johtaa. ”Kymmenen vuoden kokemuksella voidaan todeta, että valinnanvapaus on selvästi parantanut tamperelaisten terveyskeskuspalvelujen saatavuutta”, Wirén sanoo. ”Toisin kuin julkisessa keskustelussa usein väitetään, asiakkaitamme ovat nimenomaan paljon palveluja käyttävät. Näin olemme saaneet luotua pitkäjänteisiä ja hyviä hoitosuhteita.”


Linkki kilpailukykyselvitykseen: http://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/terveysasemat/palvelut/vaihtaminen/kilpailukyky.html

Lisätietoa:
Pertti Asikainen, Omapihlajan vastaava lääkäri, pertti.asikainen@pihlajalinna.fi