Etusivu / Terveysaseman vaihtaminen

Valinnanvapaus ja terveysaseman vaihtaminen

Vuoden 2014 alusta alkaen kuntalaisilla on ollut mahdollisuus valita vapaasti perusterveydenhuollostaan vastaava terveyskeskus yli kuntarajojen ja kunnan sisällä edelleen se terveysasema, jota hän haluaa käyttää. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit valita oman terveysasemasi.

Meillä Omapihlajissa sinulla on myös mahdollisuus valita sinua hoitava sairaanhoitaja ja lääkäri. Kerro toiveesi työparista, ja toteutamme sen, jos suinkin mahdollista. Toivomme, että viihdyt asiakkaanamme pitkään. Me olemme täällä sinua varten. Sinä päätät.

OP4_9716.jpg

Kun haluat vaihtaa Omapihlajan asiakkaaksi, toimi näin:

1. Tulosta terveysaseman vaihtolomake täältä tai tilaa lomakkeet sähköpostitse omapihlaja@pihlajalinna.fi tai numerosta 03 4551 123 - saat täyttövalmiit materiaalit valmiiksi maksetun postituskuoren kanssa.

2. Täytä lomake kahtena kappaleena (toinen nykyiselle terveysasemallesi ja toinen Omapihlajaan).

3. Postita tai tuo lomakkeet Omapihlajaan – huolehdimme puolestasi ilmoituksesta nykyiselle terveysasemallesi!

4. Saat kotiin postitse Tervetuloa Omapihlajaan -kirjeen, jossa kerrotaan Omapihlajan toiminnasta ja esimerkiksi ajanvarausohjeet.

 

Tai tule Omapihlajaan paikan päälle tekemään terveysasemanvaihto

Omapihlajan toimistosta löytyy vaihtolomakkeita ja henkilökuntamme auttaa sinua mielellään lomakkeiden täytössä ja ohjaa vaihtamisessa.

Vastuu hoidostasi siirtyy uuteen terveysasemaan viimeistään kolmen viikon kuluttua, kun ilmoitus on vastaanotettu. Saat kotiisi kirjeen vahvistuksena onnistuneesta asemavaihdoksesta. Otamme mielellämme hoidettavaksemme koko perheesi. Muistahan terveysaseman vaihdosta tehdessäsi, että lapset eivät siirry automaattisesti vanhempiensa mukana. Tee siis jokaisesta siirtyvästä perheenjäsenestä erillinen ilmoitus. Alaikäisen lapsen ilmoitukseen tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitus.


Yleisimmät kysymykset valinnanvapaudesta ja terveysaseman vaihtamisesta:

Lue lisää