Etusivu / Terveysaseman vaihtaminen / Yleisimmät kysymykset terveysaseman vaihtamisesta

Yleisimmät kysymykset valinnanvapaudesta ja terveysaseman vaihtamisesta

1. Mitä terveysaseman vaihtaminen tarkoittaa?
Terveydenhuoltolain mukaan sinulla on oikeus valita hoidostasi vastaava terveysasema. Voit vaihtaa terveysasemaa Tampereella tai halutessasi valita terveysaseman kokonaan toisesta kunnasta. Terveysaseman valinta voi kohdistua samanaikaisesti vain yhteen terveysasemaan.

2. Kuinka usein voin vaihtaa terveysasemaa?
Terveysaseman vaihtaminen sitoo asiakasta vuodeksi. Terveysasemaa voit vaihtaa, kun edellisestä valinnasta on kulunut aikaa vähintään vuosi.

3. Kuinka nopeasti voin käyttää uuden, valitsemani terveysaseman palveluita?
Valitsemasi terveysaseman palveluita voit käyttää noin kolmen viikon kuluessa aseman vaihtamisesta, jolloin uusi asema ottaa vastuun hoidostasi. Omapihlajassa otamme kuitenkin vastuun sinusta heti tiedon saatuamme. Saat meiltä Omapihlajasta vaihdon yhteydessä kotiisi kirjeen vahvistuksena onnistuneesta asemavaihdoksesta.

4. Miten vaihdan terveysasemani Omapihlajaan?
Terveysaseman vaihto edellyttää, että teet kirjallisen ilmoituksen sekä nykyiselle että tulevalle terveysasemallesi.

Tästä voit tulostaa terveysaseman vaihtolomakkeen. Lomake täytetään kahtena kappaleena. Täytetyt lomakkeet voit tuoda tai postittaa meille Omapihlajaan – hoidamme ilmoituksen nykyiselle terveysasemallesi ja teemme vaihdon Omapihlajaan. Vaihtolomakkeita löytyy myös terveysasemilta, joten voit tulla käymään meillä Omapihlajassa ja täyttää vaihtolomakkeet toimistohenkilökuntamme avustuksella.

Muistathan, että terveysaseman vaihto on henkilökohtainen ja jokaisesta perheenjäsenestä on tehtävä oma vaihtoilmoitus.

5. Mitkä palvelut kuuluvat vaihdon piiriin?
Tampereella kaikki terveysasemat tuottavat lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluita. Muut perusterveydenhuollon palvelut (mm. fysioterapia ja mielenterveystiimi) on keskitetty muutamalle suurimmalle terveysasemalle. Omapihlajan asiakkaana voit käyttää näitä palveluita kaikkien tamperelaisten tavoin ja saat niihin tarvittaessa lähetteen omalta lääkäriltäsi. Neuvolapalvelut ja suun terveydenhuollon palvelut on kaupungissa hajautettu lukuisiin toimipisteisiin lähipalveluiksi. Terveysaseman valinta ei vaikuta näiden palveluiden saamiseen tai sijaintiin.

Lisätietoja Tampereen kaupunki - terveysaseman vaihtaminen

Palaa takaisin