pihlis_kehris.jpg

Julkinen sektori tarvitsee yksityistä kumppaniksi ja kirittäjäksi

Kuulin muutama vuosi sitten Raahessa Pihlajalinnan perustajan, Mikko Wirénin puheenvuoron. Pihlajalinnan tavoitteet ja toimintatapa osuivat ja upposivat. Silloin minulle syntyi haave: olisi hienoa tehdä töitä Pihlajalinnan palveluksessa. Siitä lähtien olen seurannut yrityksen huikeaa tarinaa, joka jatkuu.

Lue lisää
mummu.jpg

Kriisistä niskaote – miten Pappilanpuisto nousi asiakastyytyväisyydessä kärkeen

Työyhteisö voi hiljaisuudella hyväksyä toimintamalleja, jotka eivät todellisuudessa ole mitenkään hyväksyttäviä työelämässä, hoivatyössä tai aikuisten välisessä toiminnassa. Näihin toimintamalleihin puuttuminen on hankalaa ja herättää valtavasti ristiriitaisia tunteita.

Lue lisää
vanhukset.png

Hankalia omaisia ei ole

Terveydenhuollon ammattilaisten käytäväkeskusteluissa kuulee usein määritelmän ”hankalat omaiset”. Vanhusasiakkaita – tai potilaita, kuten terveydenhuollon järjestelmä mielellään asiakkaamme määrittää – hoidettaessa hankalista omaisista kuulee lähes päivittäin.

Lue lisää
General-gym.jpg

"Ei ihmisten sairauksilla saa tehdä rahaa"

Kuulen päivittäin tai ainakin viikoittain, että sosiaali- ja terveydenhuollolla bisneksen tekeminen on vähintäänkin arveluttavaa, ellei lähes rikollista. Ja kyllä, olen itse vahvasti sitä mieltä, että sosiaali- ja terveydenhuollossa ei saa tehdä bisnestä bisneksen vuoksi.

Lue lisää